DOLAR
32,3639
EURO
34,9576
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Advert

Gribal Enfeksiyonlara Karşı Alınabilecek Bitkisel Ürünler Nelerdir?

Gribal Enfeksiyonlara Karşı Alınabilecek Bitkisel Ürünler Nelerdir?
A+
A-

Son zamanlarda havaların soğumasıyla birlikte gribal enfeksiyonlara karşı alınabilecek bitkisel ürünler hakkında bilgilendirmede bulunan Aktar Nadide Yağmuroğlu, her evde mutlaka keçi boynuzu özü, hurma pekmezi ve elma sirkesi bulunması gerektiğini söyledi.

Kış mevsiminde, havaların soğumasıyla birlikte bağışıklık sistemini güçlendirmek, gribal hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlar, aktarların yolunu tutuyor.

Soğuk kış günlerinde vatandaşlar vücut dirençlerini korumak için doğal bitkisel ürün ve baharatları tüketirken dikkat edilmesi gereken hususları aktaran Yağmuroğlu, hangi bitkisel ürün olursa olsun günde 2 bardaktan fazla tüketmenin zararlı olduğunu belirtti.

Vatandaşların kendilerini güvende hissettikleri aktarlara gitmeleri gerektiğinin altını çizen Yağmuroğlu, “Sürekli alışveriş yaptıkları ve güvendikleri yerlere gidilmesi gerekir. Herkesin evlerinde bulundurulması gerek 3 ürün vardır. Keçi boynuzu özü, hurma pekmezi ve elma sirkesinin vatandaşlar olarak evlerinde bulundurulması gerekir. Hasta olup olmamak önemli değil, muhakkak günde bir kaşık dahi olsa içilmesi gerekir. Gribal enfeksiyona karşı iyi gelecek olan ürünler vardır. Bunlar, gri ada çayı; akşamdan kaynatıp demledikten sonra sabah gargara yapmaları, burnundan abdest suyu çeker gibi çekilebilir. Bunun dışında nar çayı, ıhlamur ve yeşil ada çayı. Ihlamurun çiçeğini daha çok öneriyoruz çünkü antibiyotik sıfatında geçer. Bunların kullanılmasında insanlar memnun kalacaklardır.” dedi.

İyi bir baharatçıya başvurulup ve anlatımından faydanılması gerektiğini belirten Yağmuroğlu, “Hangi bitki olursa olsun günde 2 bardaktan fazla içilmesi zararlıdır. Bu ıhlamur ya da ada çayı da olabilir. 2 bardağın üstüne çıkıldığı zaman kesinlikle insanlara zarar verir. Sadece corondan değil diğer türlü virüslerden de korunmak için maskesiz çıkılmaması gerekir. Çünkü grip gibi hastalıklarda temas ve solunum yoluyla bulaşabilir. Bol bol elmalı, tarçınlı ve zencefilli karışık bitki çayları ile içine biraz bal ilave ederek kendilerine ek bir takviye yapabilirler. Ekstra bir burun tıkanıklığı veyahutta nefes alamama gibi durumlarda evde tencerede suyu kaynatıp içerisine biraz nane veya okaliptüs yağı damlatıp başlarına çekerek burun açabilirler ve iltihabı tamamen söküyor.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.