DOLAR
32,3171
EURO
35,0910
ALTIN
2.299,97
BIST
9.050,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Advert

Din Hizmetleri Dernek Başkanı Saylık: Mevcut uygulamayla Diyanetin itibarı zedeleniyor

Din Hizmetleri Dernek Başkanı Saylık: Mevcut uygulamayla Diyanetin itibarı zedeleniyor
09.01.2023 21:56
271
A+
A-
Din Hizmetleri Dernek Başkanı Saylık: Mevcut uygulamayla Diyanetin itibarı zedeleniyor

Camilerde elektrik sıkıntısı büyürken tepkilerde devam ediyor. Diyarbakır’daki camilerde ısıtma-soğutma sistemine ait biriken borçlardan dolayı enerjinin kesilmesiyle beraber cemaat sayısı günden güne azalıyor.

Diyarbakır’da tüm mesaisini cami inşaatlarına vakfeden Diyarbakır Din Hizmetleri Dernek Başkanı Mehmet Sezai Saylık, mevcut camilerin devlet tarafından yapılmadığı ve katkı sunulmadığı gibi elektriklerin karşılanmamasının da bir ayıp olduğunu dile getirdi.

Mevcut uygulamaya kısaca değinen Saylık, “Şu anda devlet, camilerin aydınlatmasını ödüyor ama ısıtma giderlerini ödemiyor. Bundan dolayı cemaatten destek isteyen imamlar zor durumda kalıyor. Bu şekilde Diyanetin itibarı da gidiyor.” dedi.

Devlet diğer kurumların elektrik ve ısıtma masraflarını karşılarken camilerin sadece aydınlatma giderlerini ödediğini, diğer masraflarını ödemediğini sözlerine ekleyen Saylık, “Şu anda merkez Sur ilçesinde tarihi camilerin elektrikleri kesilmiş, bu diyanetin ayıbıdır. Burası Peygamberler ve Sahabeler şehridir, sayılı yerlerden biridir. Nasıl ki doğalgaza indirim yapabiliyorlarsa camilerin bu sorununa da bir çözüm bulsunlar.” ifadelerini kullandı.

Merkez Kayapınar ilçesinde inşaatı devam eden Ahmed Yesevi Cami inşaatının durumu hakkında da bilgi aktaran Saylık, uzun süredir tamamlanamayan inşaat için hayırseverlere seslendi.

Saylık, “Şu anda camii inşaatı içerisindeyiz ve devlet buraya yardım etmiyor, hayırseverlerin destekleriyle ilerliyor. İnşaatın yüzde 80’i bitmiş yüzde 20’si kalmış durumda. Bu inşaatın yapımı 5 yıldır devam ediyor, ayıptır. Buradan yetkililere ve iş adamlarına sesleniyorum: Bu camiye el atın, 3 milyon TL ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.