DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
33°C
Diyarbakır
33°C
Az Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Advert

Diyarbakır’da 478 bin öğrenci karne sevinci yaşadı

Diyarbakır’da 478 bin öğrenci karne sevinci yaşadı
A+
A-

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Diyarbakır’da da bugün karne sevinci yaşandı.

Bugün itibariyle Diyarbakır genelinde bin 775 okulda 24 bin 394 öğretmen ve 478 bin 315 öğrenci eğitim-öğretime 15 gün ara verdi.

Karne günü münasebetiyle merkez Bağlar ilçesi Raif Türk İlkokulunda program düzenlendi. Karne dağıtım törenine Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali ve İlçe Kaymakamı İsmail Pendik katıldı.

Programa katılan Vali Su, karnelerini dağıttığı öğrencilere hediyeler verdi.

Karne dağıtım sonrası açıklamalarda bulunan Vali Su, “Allah’a şükürler olsun güzel bir yarıyılı çocuklarımızla, öğretmenlerimizle hep birlikte tamamlamış olduk. Bugün ilimiz genelinde özel okullar da dahil olmak üzere toplamda 478 bin 315 yavrumuza karnelerini veriyoruz. Tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum. Çocuklarımızı, öğretmenlerimizi ve velileri tebrik ediyorum.” dedi.

Eğitim ve öğretimin bir bütün olduğunu belirten Vali Su, “Öğretmen, veli ve öğrencilerimiz adına fiziki imkanları en güzel şekilde koordine etmek için valilik bazında tüm arkadaşlarımızla beraber gayret ediyoruz. Bu çerçevede eğitim ve öğretim yılında üstün gayret gösteren tüm öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın okullarına devam ettiği süreç içerisinde öğretmenlerini dinlediklerini ve çok güzel bilgiler elde ettiklerine inanıyorum. Velilerimizi de unutmamamız gerekiyor ki çocuklarına destek çıktılar.” ifadelerini kullandı.

Vali Su, “Öğretmenlerimiz ve okul idaresiyle beraber iyi bir koordinasyon içerisinde bu yarıyılı tamamlamış olduk. Bu tatilde de anne ve babaların çocuklarla beraber dinlenmelerini sağlarken mutlaka kitap okumalarını ve başka aktiviteler yaparak tatil süresini geçirmelerini tavsiye ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.