DOLAR
32,5777
EURO
34,9750
ALTIN
2.429,40
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Açık
31°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Advert

Milletvekillerinden Umut Kervanı Koordinasyon Merkezi ve aşevine ziyaret

Milletvekillerinden Umut Kervanı Koordinasyon Merkezi ve aşevine ziyaret
25.02.2023 22:50
273
A+
A-

Kahramanmaraş’ta bir dizi ziyarete gerçekleştiren AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz ve AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Kahraman Milletvekili Celalettin Güvenç ve beraberindeki heyetle birlikte Umut Kervanı Koordinasyon Merkezi ve aşevini ziyaret ederek halka yemek dağıtımı yaptılar.

Kahramanmaraş’ta bulunan koordinasyon merkezi ile kurdukları aşevinde her gün on binlerce kişiye sıcak yemek, yüzlerce kişiye gıda, giyim, yakacak, temizlik ve hijyen ürünü ulaştıran Umut Kervanı, beraber çalıştığı IHO Ebrar, Yetimler Vakfı ve Avrupa Yetim Eli ile birlikte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Daha kaliteli hizmet sunmak amacıyla 3 gün önce kurdukları yeni aşevi, yemekhane ve ihtiyaç çadırıyla binlerce kişiye ulaşan Umut Kervanı, farklı bölgelerde kurdukları aşevlerine de burada pişirdikleri yemeklerle destek sunuyor. Toplamda 5 bölgede kurdukları çadırlarda sıcak yemek dağıtımı yapan Umut Kervanı, bugün itibarıyla 40 bin  kişiye sıcak yemek dağıtmaya başladı.

Sadece bayanlara özel ihtiyaçlarının karşılandığı ve Gaziantep’ten gelen gönüllü bir ekip bayanın görevli olduğu bir çadırın da bulunduğu bölgede her gün yüzlerce bayanın ihtiyacı karşılanıyor.

Her gün yerli ve yabancı farklı kişi ve kurumlar tarafından ziyaret edilen Umut Kervanı Koordinasyon Merkezi, yaptıkları çalışmalar ile takdir toplarken birçok kuruma da öncülük ederek depremzedelere yardım ulaştırılmasına vesile oluyor.

Vakfın yaptığı çalışmaları yerinde görmek amacıyla aşevi ve diğer çadırları ziyaret eden AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya, beraberindeki AK Parti Kahraman Milletvekili Celalettin Güvenç, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Çakar ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Oktay ile Umut Kervanı aşevi, yemekhane ve ihtiyaç çadırını gezdi.

Vakfın çalışmaları ile ilgili kurum yetkililerinden bilgi alan vekiller, ardından yemek dağıtım standına geçerek hem depremzedelere yemek dağıttılar hem de pişirilen yemeklerden yediler.

Vakıf yetkililerinin gönüllü doktorların hizmet sunacağı bir sağlık konteyneri ve çocuklara psikososyal destek sunmak için bir çadır kurmayı hedeflediklerini belirmeleri üzerine vekiller de yapılacak çalışmaya destek sunmaya hazır olduklarını vurguladılar.

Yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyet duyan vekiller, daha önce böyle düzenli çalışma yapan bir kurumla karşılaşmadıklarını belirterek yemeklerin lezzetli olduğuna da vurgu yaptılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.