DOLAR
32,3157
EURO
35,1159
ALTIN
2.292,25
BIST
9.058,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Advert

Dava adamı Sıddık Durğun cezaevinde vefat etti

Dava adamı Sıddık Durğun cezaevinde vefat etti
12.03.2023 15:21
348
A+
A-

​​​​​​İslami davadan dolayı tutuklu bulunan Sıddık Durğun, kaldığı Elazığ R Tipi Cezaevinde Hakk’ın rahmetine kavuştu

Ağır demans hastası 72 yaşındaki Sıddık Durğun (Xalê Muhammed), tek başına kaldığı Elazığ R Tipi Cezaevindeki odada cumartesi günü sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde dünyaya gelen ve orada ikamet eden, halk arasında Xalê Muhammed olarak tanılan Sıddık Durğun, 1990’lı yıllarda ilçede yaptığı İslami faaliyetlerde ön saflarda yerini aldı. Özelikle gençlerle ilgilenen Durğun, onlara İslami ahlakı aşılıyordu. Bu davranışı karanlık yapıları rahatsız etmiş ve Durğun’u ölümle tehdit etmişlerdi.

O dönemin PKK elemanları onu ölüm listelerine almış ancak Durğun, o tehditlere boyun eğmemişti. Cesareti ve takvasıyla tanınan Xalê Muhammed, gençlere bu yönüyle hep örnek olmuştu.

Durğun, İslami faaliyetlerinden dolayı ilk olarak 2000 yılında tutuklandı, 7 ay sonra tahliye oldu. Üyelik cezası alan Durğun’un, cezası 2009’da kesinleşti. 2021 yılına kadar muhacir hayatı yaşayan Durğun,  17 Şubat 2021’de yakalandı 25 aydır cezaevindeydi.

Ağır demans hastası olan 72 yaşındaki Durğun, fazla yürüyemiyor, çoğunlukla tekerlekli sandalye kullanıyordu. Defalarca Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesine heyet raporu almak için gönderilen Durğun’a rapor verilmedi. Son olarak geçtiğimiz aylarda olumlu bir rapor verildi ancak bu sefer İstanbul Adli Tıp Kurumu olumlu bir rapor vermedi.  

Kardeşlerini ve çocuklarını tanımayacak kadar hafıza kaybı yaşayan Durğun, tek başına kaldığı Elazığ R Tipi Cezaevindeki odasında vefat etti.

Naşı ailesine teslim edilen Durğun, Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

Yorumlar

  1. Seccad yanlız dedi ki:

    Inna Lillah we Inna ileyhi raciun
    Hepimiz Allah’tan geldik dönüş yine O cc’nadır
    Hak ka aşık Hak Ka yürüdü. Hapishanede idek şu vğnleyi kullandı Hacı Meydin (Hacı Mehdi ezme) hicrette iken İslam’ı daha güzel anladım demişti bende zındanda aynı sözü diyorum. İslam’ı daha güzel anladım