DOLAR
32,5203
EURO
34,9397
ALTIN
2.439,68
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Advert

HÜDA PAR Bismil Sorunlarını Yetkililere Sundu (VİDEO)

HÜDA PAR Bismil Sorunlarını Yetkililere Sundu (VİDEO)
02.03.2022 19:07 | Son Güncellenme: 02.03.2022 19:22
926
A+
A-

HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez, Bismil İlçesinde halkın sıkça şikâyet ettiği sorunlarla ilgili 8 maddeden oluşan bir beyanat hazırlayarak Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Enver Hakan Zengince’ye sundu.

Bismil İlçesinin belli başlı sorunlarını yüz yüze ifade ettikten sonra  8 maddeden oluşan yazılı raporu Zengince’ye sunduklarını belirten Bilmez, bu sorunların çözümü için yetkililerden adımlar atılmasını beklediklerini ifade etti. Bilmez, kendilerine göstermiş olduğu nezaket ve ilgiden ötürü Zengince’ye teşekkür ettiğini ifade etti.

Bismil Ajans Haber Merkezimizi ve İlçede Bulunun Bismil Haber‘i ziyaret ederek konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Ali Bilmez; Bölgede halkın canına tak eden; hırsızlık, uyuşturucu, madde bağımlılığı, rüşvet ve yolsuzluk gibi sorunların sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtti.  

Bilmez; mezbahane (kesimhane), noter sorunu, araç muayene istasyonu eksikliği, istihdam sorunu (işsizlik), organize sanayi, uyuşturucu ticareti ve madde bağımlılığı, artan hırsızlık olayları gibi konularda bir an önce adım atılması ve Bismil’in bu sorunlarının çözülmesi için yerel yöneticilerden ve yetkililerden bir an önce gerekli adımların atılmasını istediklerini belirtti. 

Bilmez bu sorunlar başta olmak üzere Bismil’de yaşanan sorunların sonuna kadar üzerine gideceklerini ve çözüm için takipçisi olacaklarını kaydetti.

HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı ve aynı zamanda Kanaat Önderleri Deneği Üyesi olan H. Ali Bilmez Bismil’de gecesini gündüzüne katarak halkın sorunları ile ilgilenmeye devam ediyor. Bugüne kadar Bismil’de ve bölgede sayısız husumetin barışla sonlandırılmasında HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez’in payı oldukça büyük. Bilmez son dönemlerde Bismil halkından yerelde yaşanan sorunlarla ilgili sık sık şikâyetler alıyor. İlçede herhangi bir sorun yaşayan vatandaşlar soluğu en güvenilir kişi olarak gördükleri HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez’in yanında alıyor. Vatandaşlar Bismil’de en çok güvendikleri isim olan Bilmez’den İlçenin kronikleşmiş sorunlarının çözümü için sürekli destek istiyor.

Bilmez’in gündeminde Bismil’de son dönemlerde halkın sıkça şikâyet ettiği sorunlar var.

Ali Bilmez’in basın açıklamasında öne çıkanlar;

“Dün Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Enver Hakan Zengince ile bir görüşme gerçekleştirdik, Görüşmemizde son derece önemli ve kıymetli konuları ele aldık.

HÜDA PAR olarak temennimiz, halkımıza daima hayırlı ve birbirinden güzel hizmetlerde bulunmaktır. Aynı şekilde yöneticilerimizden de temennimiz ve beklentimiz; Memleketimiz için güzel ve hayırlı hizmetlerde bulunarak halkımızı memnun etmeleridir.

Kaymakam Bey’e gerçekleştirdiğimiz ziyarette Bismil’in en mühim sorunlarını içeren 8 maddeden oluşan bir beyanat sunduk kendilerine.  Kaymakam Bey de sağ olsunlar bu sorunların tümünü kendi yanında not aldı ve bundan dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Mezbahan (Kesimhane) Sorunu

Bu sorunların ilki mezbahan sorunudur 16 ilden daha büyük olan Bismil İlçemizde bir kesimhane yok esnaflardan özellikle de kasap esnafından bu konuşa yoğun şikâyetler var. Her gün bir yerlerde hayvanlar kesiliyor, bu hayvanlar deyim yerindeyse merdiven altında kesiliyor ve biz bu kesilen etlerin ne eti olduğunu dahi bilmiyoruz. Kesilen hayvanların pislikleri çevreye atılıyor ve halk bundan dolayı büyük bir rahatsızlık duyuyor. Allah kendisinden razı olsun Kaymakam Bey de bu konuya eğildiklerini ve bununla ilgili önümüzdeki günlerde bir çalışma yapmayı planladıklarını ve Bismil’de Allah’ın izni ile bir kesimhane yapılacağını belirtti.

Bismil’de sadece bir noter olması sorunu

Dile getirdiğimiz ikinci sorun ise noter sorumuydu bu kadar büyük olan ilçemizde sadece bir noter var.  Tek bir noter olmasından dolayı noter önünde zaman zaman uzun kuyruklar oluşmakta ve milletimiz ciddi şekilde mağdur olmaktadır. Halkımız noter eksikliğinden dolayı Batman ya da Diyarbakır’a gitmek zorunda kalıyor ve hem zaman hem de maddiyat açısından sorunlar ve mağduriyetler yaşanıyor. Kaymakam Bey bunu da yanına not aldı. Ve takipçisi olacağını ifade etti.

Araç muayene istasyonu eksikliği

Dile getirdiğimiz bir başka sorun da; İlçemizdeki araç muayene istasyonu sorunu idi. Bu kadar büyük ve bu kadar fazla aracın bulunduğu ilçemizde sadece bir tane araç muayene istasyonunun olması halkı ciddi şekilde mağdur etmektedir. Halk araçlarının fenni muayenesini yaptırmak için şehir dışına çıkmak zorunda kalmaktadır. Sayın Kaymakamımız bunu da not ettiler sağ olsunlar.

İstihdam sorunu

Dile getirdiğimiz bir başka sorun ise istihdam sorunuydu ilçemiz büyük ve gelişmekte olan bir ilçe, ilçemizde tekstil kentin yapılması için gerekli girişimlerin yapılması gerektiğini ifade ettik. Kaymakam Bey Pazar günü Bismil İlçesinde tekstil kentin temelinin atılacağını ifade ettiler. Buda son derece güzel bir gelişmedir ve biz de buna çok sevindik.

Organize Sanayi

Beşinci maddemiz organize sanayi ile ilgilidir. Bu kadar büyük olan ilçemizde organize sanayi olmaması büyük bir eksikliktir. Silvan gibi Bismil’den çok daha küçük olan bir ilçede dahi organize sanayi var. Sayın Suna Kepoğlu kendi memleketi olan Silvan’da organize sanayi sorununu halletti ancak bizim ilçemizde hala aynı sorun devam ediyor. Kaymakam Bey yine aynı şekilde bu konuyla ilgili bir çalışmaları olduğunu ifade ettiler. İnşallah umuyoruz ki çalışmalar sonuç verir ve Bismilimiz en kısa zamanda organize sanayiye kavuşur.

Madde bağımlılığı ve uyuşturucu ticareti

Kaymakam Beye sunduğumuz altıncı madde ise ilçemizdeki madde bağımlığı ve uyuşturucu ticareti ile ilgiliydi. Hakikaten ilçemizde herkesin en çok mustarip olduğu konu. İlçemizde esrar, hap, eroin, uyuşturucu madde kullanımı artık öyle bir safhaya geldi ki memleketimizde birçok çocuk uyuşturucu müptelası durumuna geldi. İlçemizin bu konudan dolayı çok büyük zararlar görme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu Sayın Kaymakamımıza ilettik. Kaymakam Bey de bu konuya hassasiyet ile eğileceklerini ve konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.  Bizler de HÜDA PAR olarak bugünden itibaren en büyük mücadelemizin uyuşturucu karşısında olacağını ve uyuşturucu ile sonuna kadar mücadele edeceğimizi ifade ettik.

Yolsuzluk, rüşvet ve ihaleler

Yedinci maddemiz ise yine ilçemizde en çok rahatsız olduğumuz konulardan biri olan ihaleler konusu idi, bu konuda ihalelerin kamuya açık ve şeffaf bir şekilde yapılması, yolsuzluk, rüşvet gibi durumların yaşanmaması için gerekli tüm tedbirlerin alınması konusunda en yüksek hassasiyetin gösterilmesi gerektiği hususunu kendilerine arz ettik.

Bizler de HÜDA PAR olarak bugünden itibaren yolsuzluk ve rüşvet konularının sonuna kadar takipçisi olacağız. Nerede olursa olsun bu tür işlerin peşini bırakmayacağız.

Hırsızlık sorunu

Dile getirdiğimiz bir başka konu ise ilçemizde son yıllarda büyük oranda artış gösteren hırsızlık konusuydu.  Hırsızlığın özellikle camilerde, ibadethanelerde ve taziye yerlerinde yoğun olarak yaşanması oldukça manidardır. Bu durum çok dikkat çekicidir.  Bu durumu Kaymakam Bey ile paylaştık ve bu durumun da takipçisi olacağımızı ifade ettik. Bugünden itibaren camilerde, medreselerde, ibadethanelerde yaşanacak olan hırsızlık olaylarının da takipçisi olacağımızı belirttik, Kaymakam Bey’e de bu konunun üzerinden durulması ve takipçisi olunması konusunda ricada bulunduk.  İnşallah her ay bu sorunların çözümü ile ilgili tekrar bir araya geleceğiz ve bu sorunların çözülüp çözülmediğinin takipçisi olacağız.

Halkımızdan da beklentimiz bu konularda hassasiyet göstermeleri ve sıraladığımız maddeler ya da bunun dışındaki sorunlar ile ilgili öneri ve şikâyetlerini de bizlere iletmeleridir.

HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez ve heyeti, HÜDA PAR icra kurulları tarafından tespit edilen sorun, sıkıntı ve eksiklikleri 8 maddelik bir rapor halinde Bismil İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Enver Hakan Zengince’ye ilettiler. İşte 8 maddelik rapor;

1-      İlçemizde bulunan kasap esnafına yönelik yaptığımız ziyaretlerde söylenenlere göre: Kasapların her biri kendi imkânlarıyla Merdiven Altı diye tabir edilen yerlerde hayvanlarını kesiyorlar. Tabi doğal olarak Veteriner Hekim denetlemesi olmadan yapılan bu kesimler çok sağlıksız olarak yapılmaktaymış. Kasapların ortak isteği İlçemize yaraşır bir Mezbahane’nin ve Canlı Hayvan satış yerinin yapılmasıdır.

2-      İlçemizdeki sıkıntılardan biri de mevcut Noter müessesinin yetersizliğidir. Yine birçok vatandaşımızın söylediğine göre Noter’in bir tane olması çoğu zaman uzun kuyrukların olmasına neden oluyor. Hatta çoğu zaman esnaf veya vatandaşlar Diyarbakır ya da Batman’a gidip oradaki Noter de işlerini yapıyorlarmış.

3-      İlçemiz nüfus olarak Diyarbakır ilimizin 2. Büyük ilçesidir. İlçemize kayıtlı binlerce araç bulunmaktadır. Ama maalesef araçların Yıllık Muayenesi için halkımız Diyarbakır veya Silvan ilçesine gidip araç muayenelerini yaptırıyorlar. Halkımızın isteklerinden biri de kalıcı bir Araç Muayene İstasyonuna ilçemizin sahip olmasıdır.

4-      İlçemizde bulunan genç nüfusun çoğu işsizlikten şikâyetçidir. İlçemizde Organize Sanayi Sitesinin kurulacağı dile getirilmişti. Ama bu konuda da somut bir gelişme meydana gelmedi. Halkımızın taleplerinden biri de İlçemizde Organize Sanayi Sitesinin kurulmasıdır.

5-      Yine İlçemizdeki işsizliğe çözüm olabilecek Tekstil Kent projesinin biran önce hayata geçirilmesi de taleplerden biridir.

6-      İlçemizdeki Kurumlarda verilen ihaleler ile ilgili olarak ihalelerin, eşit saydam herkese açık bir şekilde yapılması devletin, milletin hak ve menfaatlerinin korunmasının ciddiyetle takipçisi olacağız.

7-      Uyuşturucu ve madde bağımlılığı da günden güne büyüyen problemlerden biridir. Bu konuda etkili ve caydırıcı bir mücadelenin yapılması hem ilgili kurumların hem de eğitim kurumlarımızın ortak çalışmalarıyla mümkün olabilecektir. Bağımlıların mesken edindiği metruk yerlerin yıkılması da etkili olacaktır.

8-      Son olarak da artan hırsızlık vakalarıdır. Özellikle son 2-3 yıldır hırsızlar Camii ve Mescitleri kendilerine hedef haline getirmişlerdir. Bazı camilere 7-8 defa üst üste hırsız girmesi manidardır. Bu konuda da gerekli tedbirlerin alınması elzemdir.

HÜDA PAR İlçe Başkanı Ali Bilmez: “Tespit edilen sıkıntı ve eksiklikleri Sayın Kaymakamımıza ilettik. Kendisi de söz konusu sorun ve sıkıntıların çözümü için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini dile getirdiler. Biz de HÜDA PAR olarak yukarıda maddeler halinde sıraladığımız sorun ve sıkıntıların giderilmesinin takipçisi olacağımızı söyledik. HÜDA PAR olarak Sayın Kaymakamımız Enver Hakan Zengince’ye göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederiz.”

 Bismil Ajans Haber Merkezimize hayırlı olsun ziyaretinde bulunan HÜDA PAR İlçe Başkanı Ali BİLMEZ  yapılan çalışmaları takdir mahiyetinde ajans yönetimimize plaket takdiminde bulundu.

Kısa sürede sosyal mecrada elde edilen başarıları dile getireren Bilmez; Bismil için daha faydalı ve geliştirici projelerin yapılması gerektiğini dile getirdi. 

Bu değerli ziyaretlerinden ötürü kendilerine teşekkür eder heyecan ve aşkla ilçemize hizmeti sürdüreceğimizi ifade ediyoruz. 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.