DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
26°C
Diyarbakır
26°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C
Advert

HÜDA PAR: Asıl Kuvayi Milliye 15 Temmuz’da emperyalist işgalci darbeyi etkisiz hale getirenlerdir

HÜDA PAR: Asıl Kuvayi Milliye 15 Temmuz’da emperyalist işgalci darbeyi etkisiz hale getirenlerdir
08.04.2023 22:06
279
A+
A-

 

CHP’li Öztrak’ın Kuvayi Milli’ye sözlerine cevap veren HÜDA PAR, asıl Kuvâ-yı Millîye’nin, TV karşısında çay yudumlayıp iktidar devşirmeye çalışanların değil; 15 Temmuz’da emperyalist işgalci darbeyi etkisiz hale getirenler olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakına destek verdiğini açıklamasının ardından yoğun bir şekilde saldırılara maruz kalan HÜDA PAR, CHP tarafından hedef gösterilmeye devam ediliyor.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın yaptığı açıklamada, HÜDA PAR’ı hedef gösteren sözler kullanmasının ardından HÜDA PAR’dan Öztrak’a cevap gecikmedi.

CHP’ye cevap veren HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, Öztrak’ın partilerini hedef alan ve konuşma metnindeki hezeyanlarını kamuoyunun bilmesi ve bu zatı tanıması için bu açıklamayı yapmanın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Öztrak’ı IMF postacısı olarak niteleyen Emiroğlu, Öztrak’ın CHP’nin genlerinde Kuvâ-yı Millîye olduğunu iddialarına ilişkin tarihi bazı hatırlatmalarda bulundu.

Emiroğlu, “Kuvâ-yı Millîye yerli ve milliydi. Değerlerini ve köklerini bu topraklardan alıyordu. Kuvâ-yı Millîye, çarşafa el uzatanlara ilk kurşunu sıkan Sütçü İmam’dı. İzmir’e girmeye çalışan Yunan’a kurşun atan Hasan Tahsin’di. Gaziantep’i Fransız’a yar etmeyen Şahin beydi. Annesinin yüzündeki peçeye el uzatan Fransız askerlerine direnen ve bu uğurda şehit olan 14 yaşındaki Kamil’di.” ifadelerini kullandı.

CHP’nin, Öztrak’ın iddialarının aksine Kuvâ-yı Millîye ruhundan rahatsız olduğuna dikkat çeken Emiroğlu, şöyle konuştu:

“Kuvâ-yı Millîye ruhundan rahatsız olan ise CHP’ydi. Kuvâ-yı Millîye’yi tasfiye etmekle kalmayıp iktidara gelir gelmez Fransızlarla, İngilizlerle iş birliğine giren de yine CHP’ydi. Yunan Başkanını İzmir’de karşılayıp hayranlığını ortaya koyan ve iktidarı boyunca Yunan aşığı politikalar izleyen, sefalet içerisinde yaşamaya mahkûm ettiği halkın parasıyla Yunanistan’a türlü türlü ekonomik yardımlarda bulunan; evet bütün bunları yapan CHP’nin sözde Milli Şefiydi.”

Halka ve halkın inanç değerlerine düşmanlık yapmayı kendisine vazife edinmiş bir zihniyetin, genlerinde Kuvâ-yı Millîyeciliğin olduğu iddiasının gülünç olmanın da ötesinde halkın aklıyla alay etmek olduğunu vurgulayan Emiroğlu, “IMF’nin CHP temsilciliğini yapan, memleketi IMF’ye peşkeş çekmek için otel odalarında kirli pazarlıklar yapan birinin Kuvâ-yı Millîye iddiasında bulunması tam bir kara mizah örneğidir.  Buradan çıksa çıksa Kuvâ-yı Millîye değil, mandacı zihniyet çıkar.” diye konuştu.

CHP’nin tarihinde işlenen katliam ve sürgünlere değinen Emiroğlu, “Faik Öztrak, tarih konusunda cehaletini konuşturmuşsun. Hem de fazlasıyla. Mademki tarihe bu kadar meraklısın, öyleyse CHP yönetiminin Dersim de gerçekleştirdiği katliamı, Dersimli anaların dağı taşı dolduran acı feryatlarını, boğdurulan bebeklerin çığlıklarını, kurşuna dizilen çocukların iniltilerini anlat. CHP bütün bir memleketin anasını ağlattı ama bunu en çok benim gibi Zazalar bilir… Dersim, Palu, Bingöl, Genç, Hani, Lice, Kulp, Siverek, Diyarbakır bilir CHP’nin ne yaptığını, nasıl vahşetler gerçekleştirdiğini. CHP, Kürtlerle birlikte yaşamanın kurallarını önce raporla, sonra kan ve gözyaşıyla yazdı. CHP iktidarı döneminde hazırlanan Kürt Raporu’nda, Kürt dili ilk defa ‘bilinmeyen dil’ olarak devlet kayıtlarına geçti. İsmet İnönü’nün “vatandaşlarda anatomik yapıyı ölçmesiyle başlattığı ayrıştırma ve kendisi gibi olmayanları yok etmeyi hedefleyen kafatasçı politikaları “devreye konuldu. SonrasındaDersimler, Zilanlar ve daha nice katliamlar… İskân politikaları ve sürgünler.” şeklinde konuştu.

Bugünün Kuvâ-yı Millîyesi’nin 15 Temmuz’da emperyalist işgalci darbeyi etkisiz hale getirenler olduğunu ifade eden Emiroğlu, son olarak şunları söyledi:

“Şimdi kirlettiğiniz Kuvâ-yı Millîye ruhunu bırak, BDDK Başkan yardımcılığı ve Hazine müsteşarlığı yaptığın dönemde, batan 13 Bankanın ve yaşanan hortumculuğun hikayesini anlat. Seçim gününe kadar HÜDA PAR’a saldırarak günü kurtarmaya çalışıyorsunuz. Çünkü bu halka sunabileceğiniz bir projeniz yok. 15 Mayıs’ta bu halk, imana dayanan Kuvâ-yı Millîye ruhu ile CHP istibdadını bir daha anılmamak üzere tarihe gömecek. Hâsılı kelam, Kuvâ-yı Millîye; işgalci emperyalistler ile mücadele eden yerel direniş örgütüydü. Bugünün Kuvâ-yı Millîyesi ise 15 Temmuz’da emperyalist işgalci darbeyi etkisiz hale getirenlerdir. Sizin gibi TV karşısında çay yudumlayıp, iktidar devşirmeye çalışanlar değil. Siz kim Kuvâ-yı Millîye kim. Hadi oradan!”

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.