DOLAR
32,3122
EURO
35,0643
ALTIN
2.278,43
BIST
9.012,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Advert

Diyarbakır Eğitim-Birsen 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Tekdemir’den Bismil’e Ziyaret (VİDEO)

Diyarbakır Eğitim-Birsen 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Tekdemir’den Bismil’e Ziyaret (VİDEO)
24.03.2022 17:32 | Son Güncellenme: 24.03.2022 18:00
1.225
A+
A-

Diyarbakır Eğitim-Birsen 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Tekdemir Bismil’de birtakım ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyaretlerinde Bismil Eğitim-Birsen Şubesi Başkanı Kerem Solmaz ve heyeti ile istişarede bulundular.

Tekdemir, Bismil İlçe Şube Başkanı Kerem Solmaz’ın beraberliğinde Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Üçköylüoğlu, Fatma Zehra İmam Hatip Ortaokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Mehmetçik Ortaokulunu ziyaret etti.

Diyarbakır Eğitim-Birsen 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Tekdemir

Tekdemir, eğitim sorunları ve gündemin genel durumu hakkında Bismil Ajansa açıklamalarda bulundu.

‘’Okullarımızda En Önemli Sorun Temizlik Elemanı’’

Diyarbakır’ın diğer ilçelerinde olduğu gibi Bismil’de de en önemli sorun temizlik elemanı sorunu. Okullarda temizlik elemanı az. Bismil’e de yansıyacak şekilde temizlik elemanının daha fazla alımının gerçekleştirilmesi okulların daha fazla elemanla irtibatlanması gerekiyor. Böylece okullarımız daha hijyen, daha temiz bir şekilde eğitim-öğretime devam edebilsin.

‘’Banka Promosyonunda En Az 8 Bin Civarı Ödeme Beklentimiz Var’’

Bismil’de Eğitim çalışanlarının beklentisi var. Yılın sonuna doğru banka promosyon sözleşmesi bitecek, yeni bir sözleşmenin imza süreci başlayacak. Biz bu günkü şartlarda bugünün güncel ekonomik veriler doğrultusunda Bismil’deki eğitim çalışanlarımızın her birinin en az 8 bin promosyon almalarını istiyoruz. Bu anlamda banka tekniklerini de bunun altında olmaması konusunda da bizde yetkili sendika olarak Bismil’de üzerimize düşeni yapacağız.

‘’Ekonomik Açıdan Zayıflayan Alım Gücü Daralmalarına İyileştirmeye Dönük Adımların Atılması Gerekiyor’’

Türkiye’nin tamamında olduğu gibi eğitim çalışanların çok ciddi bir mali problemi var. Enflasyon yukarı görmüyor seyrediyor, dolayısıyla fiyatlardaki dalgalanmalar çok fazla ekonomideki hareketlilik eğitim çalışanı alım gücünü azaltmakta dolayısıyla bu anlamda ekonomik veriler de eğitim çalışanlarına da yansıyacak şekilde bir olumlu adım atılması lazım. Gerekirse Mobile Eşya sistemine geçilmeli ve enflasyonun neden olduğu, alım gücündeki daralma eğitim çalışanların maaşına olumlu değişikliklerle giderilmelidir. Ekonomik açıdan zayıflayan, alım gücü daralan bundan dolayı ciddi anlamda ekonomik sıkıntı yaşayan bir durum oluştu. Eğitim çalışanlarının bu durumdan muzdarip olması da beklenen bir neticedir. Merkezi hükümetin kesinlikle eğitim çalışanları başta olmak üzere bütün kamu çalışanlarının bu soruna çözüm üretmesi lazım. Dolayısıyla yeni bir sözleşme veya güncel bir değerlendirme yapılarak alım gücünü iyileştirmeye dönük adımları atması gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.