DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
26°C
Diyarbakır
26°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C
Advert

Bir Ömre Bedel Kadir Gecesi

17.04.2023 17:08 | Son Güncellenme: 17.04.2023 17:09
376
A+
A-

Yüce Allah’ın kullarına ikramının bol olduğu, günahkâr olanların affa uğrayabilecekleri, hatalarından kurtulmak isteyenleri bu hatalarını affettirebilecekleri bir zaman dilimine mübarek kadir gecesine bir kez daha kavuşacağız. Bu feyizli, bereketli, bin aydan daha hayırlı bir geceye bizleri eriştirecek olan Yüce Rabbimize hamd-ü senada bulunuyor, O’nun Habibine, Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.)’e salat ve selamda bulunuyoruz.
Yüce Allah hayat kitabımız olan Kuran-ı Kerim’ de şöyle buyurur: “Şüphesiz, biz onu (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.” (Kadir Süresi, 97/1-5)
Sevgili Peygamberimiz Resul-ı Ekrem’de “Faziletine inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek Kadir gecesini değerlendiren kişinin geçmiş günahları bağışlanır.” (R. Salihin, Hadis No: 1192) kadir gecesinin hayır ve bereketini beyan etmişlerdir.
Kadir Gecesi, tüm insanlığın kadrini yücelten bir gecedir. Zira Rabbimiz bu gecede gönderdiği Kur’an-ı Kerim ile insanlığı muhatap almış, son ve mükemmel din olan İslam ile insanlığı şereflendirmiştir. Kadir; izzet, şeref, değer ve itibar demektir. Yeryüzünün mükerrem varlığı olarak yaratılan insanoğlu, bu lütfun kıymetini bildiği ve varoluş gayesini gerçekleştirdiği oranda kadrini yüceltecektir. İnsan olarak Rabbimiz katında değer bulmamızın yolu, insanlık olarak birbirimizin kadrini ve kıymetini bilmekten geçmektedir. Kadir Gecesi, Kur’an’la, Kur’an’ın getirdiği adaletle, merhametle, hikmetle ve selametle kıymet bulma gecesidir. Hakkı, hakikati, adaleti, ahlakı, erdemi, fazileti anlatan, iyiliği ve kötülüğü fark etmemizi, hatayı sevaptan ayırt etmemizi, kendimize gelmemizi sağlayan Yüce Kitabımızı anlamaya ve yaşamaya azmedelim. Unutmayalım ki, Kadir gecesini ancak Kur’an’ın kadrini, kıymetini bildiğimiz oranda hakiki anlamda ihya etmiş oluruz.


 
Kur’an-ı Kerim, İslamiyet’in ana kitabıdır. Dinin esasıdır. Kur’an-ı Kerim, insan ilişkilerine büyük önem verir. Kur’an-ı Kerim, zina, fuhuş, adam öldürmek, yalan söylemek, iftira etmek, haksızlık yapmak, israf etmek, hıyanette bulunmak, gıybet ve sarhoşluk gibi toplumu temelinden sarsan kötülükleri yasaklar. Kur’an-ı Kerim, daima ileriyi emreder. “Kur’an-ı Kerim, daima ilme teşvik eder. Kur’an-ı Kerim insanı insan yapar. Kur’an okumak ibadettir. Kur’an’sız Ramazan, Kur’an’sız hayat olmaz. Kur’an hayat kitabıdır. Kur’an-ı Kerimi okumamak, anlamamak ve yaşamamak ateş çukurunun kenarında dolaşmak demektir. Etle tırnak nasıl ki birbirinden ayrılmaz ise Kuran ve Sünnet öylece birbirinden ayrılmaz.
YA RABBİ !Adem a.s.’ın tevbesini kabul ettiğin gibi;Bizim de tevbelerimizi kabul et…!YA RABBİ !Yusuf a.s.’ı kuyudan çıkardığın gibi:Bizi de nefislerimizin karanlık kuyularından çıkar..! YA RABBİ !Musa a.s’ın kavmini Firavun’un şerrinden kurtardığın gibi;Bizi de kötülerin şerrinden emin kıl…! YA RABBİ !Yunus a.s.’ı balığın karnından kurtardığın gibi;Bizi de yutan nefis balığının karnından kurtar..!YA RABBİ !Eyüp a.s.’ın dertlerine şifa verdiğin gibi;Bizim de dertlerimize şifa ver..! YA RABBİ ! Yakup a.s.’ın ağlamaktan kör olan gözlerini açtığın gibi;Bizim de kör olan kalp gözlerimizi aç..!YA RABBİ !İbrahim a.s.’ı Nemrut’un ateşinden kurtardığın gibi;Bizi de cehennem ateşinden kurtar…!
Ey Yüce Rabbimiz! Irak Suriye Arakan,Doğu Turkistan gibi İşgal , zulüm vahşet ve soykırıma uğrayan İslam beldeleri ile İslam’ın mukaddes beldesi Kudüs ve mübarek Mescid-i Aksa Siyonistlerce tarihin en çirkin tecavüzüne maruz kalırken, inancımıza ve değerlerimize saldırılar karşısında dağınıklığımızı ve perişan halimizi Sana arz ediyoruz. Onurumuzu çiğnetme Allah’ım. Bize uyanış ve vahdet nasip eyle ve yardımını esirgeme bizden. Yüce Rabbim Ramazan ayını, idrak edeceğimiz Kadir gecesini ve nihayetinde kavuşmayı umut ettiğimiz Ramazan Bayramımızı bizlere hayırlı kılsın. Kadir gecesinin ve bu mübarek günlerin hürmetine hatalarımızı, yanlışlarımızı ve günahlarımızı affeylesin. Bayram sabahına hayırlar içerisinde, sevdiklerimizle beraber ulaşmayı güzel bir bayram geçirmeyi bizlere nasip etsin. Bu vesile ile hemşehrilerimizin, halkımızın ve ümmet- i Muhammed’in Kadir gecesini ve Ramazan Bayramını tebrik ediyor, tüm İslam âlemi için hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

ETİKETLER:
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.