DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
32°C
Diyarbakır
32°C
Az Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Advert
17.08.2023 21:12 | Son Güncellenme: 17.08.2023 21:26
503
A+
A-

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez ve beraberindeki heyet, 8 gündür elektrikleri kesik olan Diyarbakır – Çınar Düzova (Qerhêta) Köyünü ziyaret ettiler.

Mahalle halkının sorunlarını dinleyen HÜDA PAR heyeti, yaşanan mağduriyetin takipçisi olacaklarını belirttiler.

Çınar ilçesine bağlı 140 hanelik Düzova Mahallesi’nde bazı sakinlerin kaçak elektrik kullanımı bazılarının ise biriken borçlarından dolayı Dicle Elektrik enerji şirketi mahallenin elektriklerini kesti. Bugün itibariyle 8 gündür karanlıkta kalan Düzoba Mahallesi, elektrik olmadığından buzdolabı başta olmak üzere elektronik cihazları çalıştıramadıkları gibi kuyulardan su tedarik edemiyor. Mahalle 8 gündür hem susuz hem de elektriksiz. Yaşanan sıkıntıları yetkililere ulaştıran Muhtar Necati Ertem, soruna çözüm üretilemeyince “Mahalleliye bakacak yüzüm kalmadı, diyecek sözüm yok” diyerek görevinden istifa etti. Köyün imamı da elektrik ve su olmadığından mahalleyi terk etmek zorunda kaldı.

 

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez ve beraberindeki kalabalık bir heyet 8 gündür elektriklerin olmadığı Düzova (Qerhêta) Köyünü ziyaret ettiler. Köy sakinlerinin sıkıntısını dinleyen HÜDA PAR heyeti, sorunun çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını ve sonuna kadar bu konunun takipçisi olacaklarını kaydettiler.

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.