DOLAR
32,5873
EURO
34,7878
ALTIN
2.509,51
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Advert

Bismil’de “Anne Baba Benimle Kitap Okur’musun” Projesi Adı Altında Öğrenci Velileri Sınava Girdi

Bismil’de “Anne Baba Benimle Kitap Okur’musun” Projesi Adı Altında Öğrenci Velileri Sınava Girdi
08.01.2022 13:42 | Son Güncellenme: 13.01.2022 15:59
726
A+
A-

Diyarbakır’ın Bismil İlçesi Köseli Mahallesi’nde çocukların ve velilerin kitap okumayı aşılamak ve aile içi diyalogun geliştirilmesi amacıyla “Anne-baba benimle kitap okur musun” sloganıyla velilere yönelik kitap okuma kampanyası başlatılmıştı. Okul idaresi tarafından üç hafta önce dağıtılan belirli kitap üzerinde bugün ailelere okulda sınava girdi.

“Anne Baba Benimle Kitap Okur’musun”

Bismil köseli ilk okul orta okulunda bugün “anne baba benimle kitap okur musun” projesi ile başlatılan kitap okuma etkinliğinin üçüncü haftanın sonunda velilere daha önce okunması için dağıtılan (Başarıya götüren aile) adlı kitabın içinden 20 soru sorularak okulda velilere yönelik sınav gerçekleşti.
Programa Bismil belediye başkan vekili kaymakam Enver Hakan Zengince, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Gülseven, projeye sponsor olan iş adamı mega çırçır fabrikası sahibi Musa Çelebi katıldı. Sınava giren veliler kimisi eşiyle birlikte sınava girerken kimisi de çocuğuyla birlikte sınava girdi.


Programa hakkında açıklama yapan Kaymakam Enver Hakan Zengince, İnsan oğlu öğrenmek ve öğretmek üzere yaratılmış bir varlık olduğunu a vurgu yaparak okumanın önemine değindi.
Zengince“Bugün burada Köseli ilk öğretim orta okulumuzda okul idarecilerimiz, hayırsever iş adamımız ve öğrenci velilerimizle beraber “anne baba benimle birlikte okur musun?” projesi kapsamında bir araya geldik. İnsan oğlu yaratılışında hayatını sürdürmesi ve bu dünyada ki yaşam süresini tamamlayınca kadar olan süre içerisinde en önemli kavram bilgi kavramıdır. Bilgiye sahip olursak bilgiyle donanırsak hem kendimizi, çevremizi, tabiatı ve hem dünyayı daha iyi anlar ve anlamlandırırız. Bugün okul yönetimimiz hayır severe iş adamımız ve öğrenci Velilerimizle beraber çok güzel bir etkinlik meydana getirdik. Okul idaresi tarafından belirlenen bir kitap öğrenci velilerimize dağıtıldı. Velilerimiz o kitabı evde okudular yorumladılar kitabın içeriği anlamıyla ilgili kendi hayat akışlarına tatbik ettiler. Yine bunun değer kazanması maksadıyla diğer insanlara çevremize örnek olması maksadıyla bir sınava tabi tutuldular. Bu yapına sınavın velilerin bilgisini ölçmek için değil, diğer insanlara ne kadar örnek olduğunu öğretmek maksadıyla yapıldı. İnsan oğlu öğrenmek ve öğretmek üzere yaratılmış bir varlıktır. Bir insan öğrenecek ki insan olduğunu bilecek ve adlandırılacak öğrenmese bazı kavramların içerisi yapısı boş kalır. Okuma yazması olmayan bazı velilerimiz sınava girmek için evde çocuklarına kitabı okutarak dinleyip anlayıp o şekilde sınava hazırlatıp bugün çocukları yardımıyla sınava girdiler. Sınava çocuklarıyla birlikte giren okuma yazması olmayan ailelere sınavda çocukları soruları kendilerine şıklarıyla birlikte okuyor aileleri de o şekilde cevapları vererek sınavlarını bitirmiş oldular. Bu çok güzel ve anlamlı bir davranıştır. Dolaysıyla burada bu projenin maksadına ulaşmasının en güzel örneğidir. Bunu yapmak istedi burada ki okul idarecilerimiz bundan dolayı hem o velilerimizi hem okul idarecilerimizi tebrik ediyorum. Okuma yazması olmayan velilerimizi halk eğitim merkezlerimizde kurslarımız var kendilerini oraya davet ediyor ve tüm desteğimizi onlara vereceğimizi buradan kendilerine söylüyoruz. “Dedi.


Okul müdürü Muhammed Kaçmaz” Öğrencilerimizin değişmesi için önce ailelerin değişmesi gerektiğine inandık. Ailelerimiz ve çocuklarımız içinde sosyal medya bağımlılığı yaygınlaştığını gördük büyük bundan dolayı öğrencilerimize okulda eğitim vermekte zorlanıyoruz. Bunu değiştirmek için velilerimize yönelik bir çalışma başlattık çalışmamızın gayesi ailelerin kitap okumaya terfik etmek çocuklarıyla diyalog kurmaları onlarla vakit geçirmeleri için bir proje geliştirdik. Yaptığımız bu proje bugün gördük ki belirli bir aşamada başarılı olduğumuz gördük velilerimizin bu üç haftada kitap okuyarak hayatlarında bazı değişiklilerin meydana geldiğini çocuklarıyla vakit geçirdiklerini gördük bu bizi gururlandırdı heyecanlandırdı daha büyük projeler için inşallah daha güzel şeyler yapmayı düşünüyoruz. “İfadelerini kulandı.

Projeye sponsor olan iş adamı MEGA çırçır fabrikası sahibi Musa Çelebi” Bir milletin en büyük zenginliği yetişmiş insan kaynağıdır. Bundan dolayı eğitime tüm iş adamları destek vermeleri gerekiyor. Bana bu proje için teklif geldiğinde sosyal medya bağımlılığına karşı eğitim seviyesi düştüğü bildiğim için hiç tereddüt etmeden kabul ettim. Bismil’de 35 bine yakın öğrenci var bu öğrencilere sahip çıkmalıyız halk olarak her şeyi devletten beklemekle olmaz iş adamları insanlar okullara sahip çıkması gerekiyor. Bu proje çok güzel bir proje bunun gibi projelerin genişletilmesi gerektiğin düşünüyorum.”Dedi.
Sınava giren öğrenci velisi Mustafa Demir” Kızım bu sene bu okula birinci sınıfa okula başladı. hocalarımızın biz velilere yönelik çok güzel bir proje geliştirdiler onların yaptığı bu proje sayesinde ailece kitap okumaya başladık daha önce ara sıra kitap okuyordum bu proje sayesinde eşimle evde birlikte kitap okumaya başladık. Evde eşimle birlikte kitap okumamız çocuklarımızın üzerinde de çok güzel bir etki oluşturdu çocuğum okuması olmamasın a rağmen eline bir kitap alarak baba gel birlikte kitap okuyalım diyor. Bundan dolayı evde bir program yaptık okuma saati ders çalışma saati gibi program düzenledik. Kitap okuma insanı kendine getiriyor insan bazen yaptığı yanlışları görüyor ona göre hayatına çekin düzen veriyor bundan dolayı ailelere tasfiyem kitap okumalarıdır.


Sınava giren Yücel ve Fatma Tankut çifti” Okul idarecinin böyle bir projenin yapmalarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Biz eş olarak evde daha öncede kitap okuyorduk kitap seven bir çiftiz bu projeden ile daha çok kitap okumaya önem verdik. Çocuklarımızla daha çok vakit geçirmeye ve ilgilenmeye başladık. Buradan tüm ailelere önerimiz çocuklarıyla daha çok vakit geçirsinler onlarla ilgilensinler bunun yolu da birlikte kitap okumakta geçer biz bunu gördük ve tasfiye diyoruz.
Sınava Giren başka bir veli Ahmet Yaşar ” Okuma etkinliği kapsamında sınava girmek üzere burada bulunuyoruz. Evde sürekli telefonla uğraşan bir veli haliyle zamanını çocuklarıyla değil telefonla geçiriyor. Çocuklarda velilerine özenerek telefonla vaktini geçiriyor bu proje kapsamında da annenin babanın kitap okurken görünmesi çok önemlidir. Sınav için seçilen kitap kişisel bilişim kitabıydı tamamen başarılı çocuk nasıl yetiştirilir temasını anlatıyordu bu açıdan da okuyan veliler için çok yararlı olduğu gibi çocuklar içinde çok yararlı oldu.
Sınava giren öğrenci velisi Vildan Karagöz” Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum ben bu kitabı okuduktan sonra özelikle kendi ailem başta olmak üzere bu köyde ki tüm ve kendimden çok yanlışı fark ettim. En büyük yanlışları hep komşusunun çocuğuyla bir kıyaslama sorunu var. Aileler aslında bu yanlışa iyi niyetle yapıyorlar ama çocuklarına istemeden zarar veriyorlar çocukları ailelerin yaptığı bu yanlıştan dolayı hırs yapıyorlar bu sefer çocuklar komşularının çocuklarını kendilerine rakip olarak görüyorlar. Bundan dolaylı çocuklar istemedikleri bir eylemi gerçekleştirme yoluna giriyorlar buda çocukların hayatına olumsuz bir etki bırakıyor. Bundan dolayı böyle güzel etkinlikler daha çok yapılarak ailelere bilinçlendirmeli .”Dedi.
Sınava giren öğrenci velisi Erkan Sevim” Bu etkinlik çok güzeldi kitap okuduk bilgilendik sınava girdik çocuklarımızla diyalog içine girdik bundan dolayı hayatımıza çok güzel bir etki yarattı. Bu projenin tüm okullarda yapılmasını istiyorum toplumun böyle bir çalışmaya ihtiyacı var. İfadelerini kulandılar.
Sınav sonucunda dereceye girenlere çeşitli ödüler verilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.