DOLAR
32,3300
EURO
34,8352
ALTIN
2.393,08
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Hafif Yağmurlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Yağmurlu
16°C
Pazartesi Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
21°C
Advert

Bismil’de Sokaklar Çocuk Cıvıltılarıyla Şenlendi

Bismil’de Sokaklar Çocuk Cıvıltılarıyla Şenlendi
25.08.2022 20:43 | Son Güncellenme: 26.08.2022 11:40
758
A+
A-

Bismil’de ilçe müftülüğü tarafından Yaz Kur’an Kursu kapanış etkinliği programı düzenlendi.


Program ilçe müftülüğü gençlik koordinatörlüğü organizasyonu ve Bismil kaymakamlığı ve belediyesinin desteğiyle tertiplendi.

Yapılan etkinliğe HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez, Kur’an Kursu hocaları, Veliler ve vatandaşlar katıldı.

Sabah saat 09:00 da Merkez Kurtuluş Camisi mevkiinde farklı bölgelerdeki Cami öğrencileri ve hocalarının bir araya gelmesiyle başladı. Merkez Kurtuluş Camisi’den İstasyon Caddesi güzergahı kullanılarak millet bahçesine yürüyüş gerçekleştirildi. Programa yaklaşık kırk camiden sekiz yüzün üzerinde kız ve erkek Kur’an Kursu öğrencisi katıldı. Vatandaşların çocukları büyük ilgiyle izlediği yürüyüş esnasında salavatlar çekildi.


Program alanında Kur’an’ı Kerim okuyuşunun ardından ilahi ve şiir dinletileri yapıldı. Akpınar Cami görevlisi Mehdi Sansarkan bir konuşma gerçekleştirerek Cami ve Kur’an Kurslarının önemine binaen bir konuşma gerçekleştirdi. Öğrenciler arasında koşu yarışı, çuval yarışı, yumurta taşıma, bilgi yarışması gibi farklı etkinliklerin yapıldığı programda 4-6 yaş Kuran Kursu öğrencileri de ilahi eşliğinde bir etkinlik gerçekleştirdi.

Bismil kaymakamlığı ve belediyesinin ikramları ve destekleriyle düzenlenen programda çocuklara su, meyve suyu ve kek ikram edildi.

Programı tertip eden gençlik koordinatörlüğü adına konuşan İshak Erkan “Bu program Bismil’de ilk defa düzenleniyor. Bizlerin amacı Camilerde yaz boyunca eğitim gören öğrencilerimizi hem ödüllendirmek hem de Cami öğrencileri arasında sevgi ve kardeşlik bağlarını kurmaktır. Bismil’in her tarafından yüzlerce öğrencinin katılması için bir çok Cami görevlisi arkadaşımız özveri ile bu çalışmamıza destek oldular. Bu vesile ile hem öğrencilerimiz birbirlerini tanımış oldular, hem de vatandaşlarımız Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrencilerimizin yaptığı bu önemli etkinliğe şahit oldular. Çocuklarıyla programın başladığı noktaya gelen vatandaşlarımız da oldu. Hem yürüyüşe katıldılar hem salavat çektiler ve öğrencilerine ders veren hocaları daha yakından tanımış oldular. Tabi ki bu programda bize büyük desteklerden biri de ilçe kaymakamlığı ve belediyesi tarafından verildi. Birçok eksikliğimizin giderilmesi noktasında bize büyük yardımları dokundu. Hem program alanını belirlemede, hem ikramlar konusunda hemde taşımacılık açısından büyük ilgi gösterdiler. Buradan ilçe kaymakamımız Enver Hakan ZENGİNCE beye belediye idaresine ve çalışanlarına teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca bu programı düzenlemede bize büyük destek veren ilçe müftümüz Dr. Enver POLATOĞLU’na ve müftülük personelimize de teşekkür ediyorum.

Vatandaşlarımızın da bu konuda büyük ilgisi takdire şayandır doğrusu. Ayrıca program boyunca hem yürüyüş esnasında hem program alanında bizlere destek veren Genç Kızılay Bismil ekibine de teşekkür ediyorum. Kendileri her yönüyle programımıza dahil olarak yüzümüzü büyük oranda hafiflettiler. İnşAllah ilerleyen zamanlarda Kur’an talebeleri başta olmak üzere ilçemizdeki gençlere yönelik çok daha güzel çalışmalarımız olacak. Rabbim bu organizasyonda emeği geçen herkesten razı olsun. Koordinatörlüğümüz adına teşekkürlerimi bir daha sunuyorum.” Dedi.

Program yapılan dua ile sona ererken belediye tarafından program alnından bekleyen araçlarla öğrenciler evlerine ulaştırıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.