DOLAR
32,3398
EURO
35,1213
ALTIN
2.234,53
BIST
8.730,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Hafif Yağmurlu
14°C
Diyarbakır
14°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Gök Gürültülü
12°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
12°C
Cuma Çok Bulutlu
12°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
13°C
Advert

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Kamu Malını İsraf Eden Belediyeler Vatandaşa Hizmet Etsin

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Kamu Malını İsraf Eden Belediyeler Vatandaşa Hizmet Etsin
02.12.2022 23:23
359
A+
A-

Her hafta Diyarbakır’daki bir sorunu gündeme getiren HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, bu hafta merkez Sur ilçesine bağlı Dicle (Bağıvar/Kabi) Mahallesinin yaşadığı sorunları yerinde görerek yetkilileri harekete geçmeye davet etti.

Mahalleli tarafından davet edilen HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Sur ilçe Başkanı Ercan Şenol ve beraberlerindeki heyet mahalleye giderek halkın yaşadığı sorunları birebir yerinde gördü.

Genel olarak halkın; altyapı, üstyapı ve doğalgaz sorunlarının olduğunu belirten Dinç, burada yaptığı açıklamada, mahallelinin yaşadığı sorunların acilen giderilmesi gerektiğini söyledi.

Dicle Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların yaşadıkları sıkıntıların belediye için büyük bir ayıp olduğunu dile getiren Dinç, sorunların yanında çözüm önerilerinde de bulundu.

“Vatandaş kendi evine gitmek için çamurlu yollarda yürümek zorunda kalıyor”

Dicle Mahallesi’nde ikamet edenlerin talep ve şikâyetleri doğrultusunda mahalleye geldiklerini belirten Dinç, mahallelinin sorunlarını dinledikten sonra şöyle konuştu:

“Mahallenin ortasında bir kanalizasyon geçiyor. Bu kanalizasyon mahallenin içerisinden geçtiği için öğrenciler okula giderken bu kanalın üzerinden atlamak durumunda kalıyorlar. Bununla birlikte bu mahallenin bir tarafına doğalgaz çekilmiş, diğer tarafına ise henüz çekilmemiş. Mahallenin yolları da sıkıntılı durumda. Vatandaşlar kendi evlerine gitmek için çamurlu yollarda yürümek zorunda kalıyorlar.”

“Buradaki sorunlar belediye için büyük bir ayıptır”

Mahallenin sorunlarını sıraladıktan sonra örnek muhalefet anlayışıyla sorunların yanında çözümü de sunan Dinç, “Aynı mahallede bir pazar varken yanına ekstra bir pazar yaparak kamu malını israf ediyorsunuz. Aynı şekilde festivallerle milyonları da israf ediyorsunuz. Maalesef israf için imkânlar var ama vatandaşa hizmet için imkân yok diyorsunuz. Vatandaş burada kanalizasyon kokusu içinde yaşıyor. Bu mahalleli gece lağımdaki sinekler yüzünden uyuyamıyor. Belediye acilen bu mahalleye hizmet getirmeli. Artık israf değil hizmet yapın. Buradaki sorunlar belediye için büyük bir ayıptır. Kanalizasyon acilen kapatılmalı, yollar düzenlenmeli ve mahallenin diğer yarısına verilen doğalgaz tüm mahalleye verilmeli. Vatandaşların mağduriyetleri bir an önce giderilmelidir.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.