DOLAR
32,3764
EURO
34,9749
ALTIN
2.325,67
BIST
9.078,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Advert

Selamet Derneği Yaraları Sarmaya Devam Ediyor

Selamet Derneği Yaraları Sarmaya Devam Ediyor
16.02.2023 21:02
299
A+
A-

Selamet Uluslararası İnsani Yardım Derneği Diyarbakır il temsilcisi Av. Abdulkadir Geylani GÖNENÇ depremden etkilenen illerde vatandaşlara AFAD il müdürlüğü koordinesinde vatandaşlarımızın yaralarını sardık ve sarmaya devam ediyoruz dedi.

“Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde, selamet uluslararası insani yardım derneği Depremin ilk saatlerinde gerek ACAR arama kurtarma ekibi olarak gerekse insani yardım konusunda afetzedelere destek için çanla başla çalışıyor.

Depremin hemen ardından AFAD İl müdürlüğü koordinesinde barınma ve gıda bağışı çağrısı yapan Selamet Derneği Diyarbakır il temsilcisi Av. Abdulkadir Geylani GÖNENÇ yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ilerde farklı noktalara Hazır yemek ve ikram araçları yerleştirdiklerini depremzedelere yönelik beslenme desteklerini sürdürdüğünü söyledi.

koy-kiyafet-1-768x1024.jpeg

Selamet derneği Diyarbakır il temsilciliği, 28 kişiden oluşan acil yardım dağıtım ekibiyle gıda, barınma ve giyecek gibi birçok alanda deprem bölgesine yardımlar ulaştırıyor. Gönenç; Dernek olarak Diyarbakır’da günde 3000 bin kişiye sıcak yemek dağıtıldı. 2000 aileye yakın mama ve çocuk bezi ıslak mendil hijyen vs. ürünleri dağıttık. Ayrıca gıda, bot, mont, çocuk bezi, un, su gibi ürünlerin bulunduğu 3 araç, depremden etkilenen illere gönderildi. Ayrıca Adıyaman ilimize 3 kamyon gıda ve kıyafet yardımı yaptık. AV. Gönenç; “ Tüm organizasyonda bizzat bulundum her hangi bir aksaklığa ve ihmale sebebiyet verme zamanı değildir” dedi.

oyuncak-768x1024.jpeg

Adıyaman ilimizin 5 ilce ve 10 köylerine bizzat gittik çocuklara ilaç ve oyuncak dağımı yaptık. 5 ailemize beyaz eşya ve mobilya dağıtımı gerçekleştirdik.

Av. Abdulkadir Geylani GÖNENÇ son olarak şunları söylemek istiyorum; Gün birlik günüdür. Gün kardeşlik günüdür. Biz de dernek olarak karınca kararınca ekibimizle vatandaşlarımıza destek vereceğiz, ülke olarak özelikle deprem yönetmenliğine uygun yapı stoklarını inşa etmemiz gerektiğini vurgulamak istiyorum. Rabbim böyle felaketleri bir kez daha milletimize insanlığa yaşatmasın dedi.

 

kamyom-gida-768x1024.jpeg

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.