DOLAR
32,3396
EURO
35,1060
ALTIN
2.238,79
BIST
8.859,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Hafif Yağmurlu
14°C
Diyarbakır
14°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Gök Gürültülü
12°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
12°C
Cuma Hafif Yağmurlu
11°C
Cumartesi Çok Bulutlu
12°C
Advert

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Gençlerimiz gurbete gitmek zorunda kalmasın!

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Gençlerimiz gurbete gitmek zorunda kalmasın!
02.02.2023 22:14
282
A+
A-
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Gençlerimiz gurbete gitmek zorunda kalmasın!

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Diyarbakır’da meydana gelen sorun ve problemlere yönelik çözüm önerilerini her hafta olduğu gibi bu hafta da kamuoyu ile paylaştı.

HÜDA PAR İl Başkanı Dinç; bu haftaki gündeminde, tarım işçilerinin yaşadıkları mağduriyetlere yönelik çözüm önerileri ve istihdamın sağlanması için yapılması gerekenlere yer verdi.

Her perşembe günü saat 13.21’de Diyarbakır’ın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan Dinç, Bölgede tarım ve hayvancılığın durumunu sahada incelemek üzere; Çınar ilçesindeki işçi ve emekçilerle bir araya gelerek sorun ve problemlerini yerinde dinledi.

Çınar ilçesinde ikamet eden vatandaşlar HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç’e kendi memleketlerinde tarla sürüp ekim yapacaklarına batıya göç edip gurbette çalışmak zorunda kaldıklarını belirtti.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç, yaptığı inceleme ve ziyaret sonrası basın açıklaması yaparak, çözüm önerilerini kamuoyu ile paylaştı.

 “Gençlerimiz yüzlerce kilometre uzaklarda ekmek aramak zorunda kalıyor”

Tarım ve hayvancılığın merkezi olan Çınar ilçesinde yetkililere vatandaşın sesini duyurmaya çalıştıklarını belirten Dinç, “Çınar ilçemizde köy sayısı çok, tarım alanı mevcut, hayvancılık var; bunları işletecek genç nüfusa da sahip ancak emeğin karşılığı alınamıyor. Et var, süt bol, marka olan meşhur Karacadağ Pirinci de var. Bunlara rağmen gençlerimiz yüzlerce kilometre uzaklarda başka kapılarda ekmek aramak zorunda kalıyor, buralarda çadırda yatıyor. Aç kalıyor ve bin bir türlü zahmetlere katlanıyorlar.” dedi.

“Vatandaş sizleri ceylan derili koltuklarda oturmanız için değil, memleketi kalkındırmanız için seçti”

Soruna ilişkin çözüm önerilerini sunan Dinç, “Çözüm belli. Yerinde fabrika ile istihdam sağlanacak. Nasıl mı? Et ve süt ürünleri fabrikaları Çınar ilçemizde kurulacak. Gençlerimiz evlerinde ve kendi memleketlerinde huzur içinde iş sahibi olacak. Dışarıya ihracat yapılacak. Memleketimiz kalkınmış olacaktır. Bunun için Diyarbakır vekillerine ve tüm yetkililere çağrımız şudur; bu millet sizleri ceylan derili koltuklarda oturmanız için seçmedi. Memleketi kalkındırmanız için seçti. Bu fabrikaların kurulması için ellerinizi taşın altına koyunuz. Vatandaşlarımızın size yüklediği sorumluluklarınızı yerine getiriniz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.