DOLAR
32,5949
EURO
34,8066
ALTIN
2.495,63
BIST
9.458,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Advert

En düşük EYT Maaşı Ne Kadar Olacak?

En düşük EYT Maaşı Ne Kadar Olacak?
04.02.2023 23:48
283
A+
A-

EYT’liler tarafından yakından takip edilen kanun teklifi, Meclis’ten geçtikten sonra EYT’lilerin başvuru süreçleri başlayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı televizyon programında “Emeklilikte yaşa takılanlar kapsamında emekliliğe hak kazanan vatandaşlarımıza, ilk aylıkları şubat ya da mart gibi bağlanabilir” açıklamasını yaptı.

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir de, CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan’ın aylık bağlama oranlarıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Hürriyet’in haberine göre; EYT ile emekli olacakların aylık maaşlarıyla ilgili bilgi veren Aydemir, şunları söyledi:

“- Ortalama aylık tutarı SSK’dan emekli olacaklar için 7 bin 797 TL, BAĞ-KUR’dan emekli olacaklar için 5 bin 811 TL, Emekli Sandığı’ndan emekli olacaklar için de 12 bin 389 TL olarak hesaplanıyor. Bunların ortalaması 8 bin 733 TL.

– Bir de ‘EYT’yle emekli olan kişi başka şirkette çalışırsa neden sosyal güvenlik destekleme priminden, 500 TL’den mahrum kalıyor, niye aynı işyerinde çalıştırma zorunluluğu var?’ diye sordunuz. Şimdi, biliyorsunuz, emeklilerde sosyal güvenlik destekleme primi uygulanmıyor. Bizim bunu emekliye uygulama nedenimiz, nitelikli işgücünü işveren kaybetmesin diye. Çünkü eğer öbür türlü olursa çalışan kişi, sigortalı kişi gider, istediği yerde çalışır, dolayısıyla işverenin mağduriyeti ortaya çıkabilir.

– Biz bu mağduriyeti önleyebilmek, işveren sıkıntı yaşamasın, işçi de aynı işyerinde, kendi bulunduğu işyerinde çalışmaya devam etsin diye böyle bir uygulamaya gittik.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.