DOLAR
32,3171
EURO
35,0910
ALTIN
2.299,97
BIST
9.050,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Advert

Bismil Kızılay Şubesinden Çağrı

Bismil Kızılay Şubesinden Çağrı
12.02.2023 13:32
266
A+
A-

6 Şubat günü 10 il merkezini, onlarca ilçeyi ve köyü etkileyen ve şuana kadar 24 binden fazla can kaybının yaşanıldığı bu acı tablonun yükünü biraz da olsa hafifletmek adına ilk andan itibaren yönetim kurulumuz ve gönüllülerimizle sahaya indik. Farklı illere gönderdiğimiz Tır ve kişisel araçlarda önceliğimiz hayati önem taşıyan malzemeler olmakla beraber hava şartlarının olumsuz olmasını göz önünde bulundurarak evsiz kalan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına binaen malzeme temininde bulunduk ve en kısa sürede bu malzemeleri deprem bölgelerine gönderdik.
Bu yapılan hizmetlere büyük destek veren değerli Bismilli vatandaşlarımıza teşekkürü borç biliriz. Depremin ilk anı itibariyle gerek maddi gerek nakdi yardımlarını ivedilikle şubemize ulaştırdıkları gibi yüzlerce vatandaşımız deprem bölgelerine gitmek için hazır olduklarını şubemize bildirdiler.
Bu fedakarane tutum bizleri daha çok çalışmaya ve gayret göstermeye sevk etti.
Bu yıkıcı deprem elbette enkaz altında hayatlarını kaybedenlerin üzüntüsünü iliklerimizde yaşatırken evlerini ve tüm eşyalarını kaybeden vatandaşlarımızın da sorumluluğunu bizlere yüklemektedir.
Şuana kadar ilçemize deprem bölgelerinden yirmi beşten fazla aile ve yaklaşık iki yüz vatandaşımız sığınmıştır.
Bu ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak için yapılan yardımların daha tertibatlı yapılması ve ihtiyaçların büyük çoğunluğunun karşılanması için vatandaşlarımızın desteklerinin devam etmesini talep ediyoruz.
Bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız şubemize gelerek gerek nakdi gerek ayni bağışlarını makbuz karşılığında yapabilecekleri gibi kurumsal iban hesabımıza “Türkiye Kızılay Derneği” adına bağışlarınızı gönderebilirler.
Ayrıca yapmak istediğiniz yardımı kendiniz ulaştırmak istiyorsanız kızılay saha ekibimiz eşliğinde istediğiniz ailelere ulaştırma konusunda sizlere yardımcı olabiliriz.

Kurumsal olarak yaptığımız çalışmalarla mağdur ailelerin tespitini daha doğru bir şekilde yapabilen kurumumuza destek verilmesi tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşılması açısından önem arz etmektedir.
Tüm hemşehrilerimizi bu konuda daha duyarlı ve hassas olmaya davet ediyoruz.
İhtiyaç listesi:
Kahvaltılık
Bakliyat
Çocuk ve kadın iç giyim
Bot
Mont
Sünger
Battaniye
Elektrikli, tüplü ve odun sobası
Hijyen malzemeleri 
Bebek bezi
Yaşlı bezi
Mama, süt
Çanak, çömlek,tabak

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.