DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
33°C
Diyarbakır
33°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Advert

Bismil’de yüzlerce kişi sağanak yağışa rağmen Gazze için yürüdü

Bismil’de yüzlerce kişi sağanak yağışa rağmen Gazze için yürüdü
A+
A-

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde “Bismil Gençliği Gazze için yürüyor” sloganı ile Gazze için yürüyüş gerçekleştirildi. Sağanak yağmura rağmen yürüyüş yoğun katılım ile gerçekleşti. 

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde Gazze için yürüyüş gerçekleştirildi “Bismil Gençliği Gazze için yürüyor” sloganı ile gerçekleştirilen etkinliğe genç, yaşlı, kadın ve çocuk yüzlerce kişi katıldı. Sağanak yağmura aldırış etmeyen vatandaşlar; 

“Hamas’a selam direnişe devam”

“Cenk, cihat, şehadet”

“Kahrolsun İsrail”

“Dişe diş, kana kan, intikam intikam” 

Sloganları ile Fatih Camii önünden Kurtuluş Camii önüne kadar yürüdü. Grup tarafından sıra sık sık tekbirler getirildi. 

Düzenlenen yürüyüşe, HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı Emin Bal, Bismil Belediye Başkan Adayı Ali Bilmez ve HÜDA PAR Bismil ilçe yönetim kurulu üyeleri de katıldı. 

Yürüyüşün ardından Kurtuluş Camii yanında bulunan Meydan Parkında basın açıklaması düzenlendi. 

Basın açıklamasını grup adına Faruk Türk okudu. 

Gazze’de eşi benzeri görülmemiş bir soykırım işlendiğinin altını çizen  Türk; 

“Gazze’de yüz günü aşkın bir zamandır sadece siyonistlerle değil, bütün dünya müstekbirleri ile büyük bir savaş verilmektedir. Gazze’de, belki de benzeri görülmemiş bir cephe açılmıştır. Bizler de bu siyonist cephenin tam karşısında duruyoruz. Mukaddesatımızı savunmak ve Filistinli kardeşlerimizle omuz omuza vererek küresel emperyalizme karşı durmak için en ön safta yer alıyoruz.” İfadelerini kullandı. 

“Filistin’de zaferi getirecek olan Müslümanların birliğidir”

Gazze’nin Diyarbakır’dan gönüllerden ırak olmadığını, Diyarbakır olarak Gazze’ye çok yakın olduklarını ifade eden Türk;

“Kudüs, Mescid-i Aksa ve Gazze ne gözümüzden ne de gönlümüzden ıraktır. Kimse sanmasın ki Filistin yalnızdır, izzetli Müslümanlar Kudüs’ün işgaline kayıtsızdır, sayımız azdır ve kimse sanmasın ki gücümüz zayıftır. Gazze meş’aledir, ümmete zaferi müjdeleyen çığlıktır, gaflet perdesini yırtan uyanıştır, yalın ayaklıların cihadıdır. Bizlere düşen bu cihadı sahiplenmek, yaşamak ve güç vermektir. Filistin’de zaferi getirecek olan Müslümanların birliğidir.” Dedi. 

“Yüzbinlerce insan aç ve susuz”

Filistinli mazlumların kundaktaki bebekleri, küçük çocukları vahşice katledilirken bize düşen sadece yaslarını tutmak olmamalıdır. Diyen Türk;

“Yardım malzemeleri çürümeye yüz tuttu. Yüzbinlerce insan aç ve susuz gözlerini size çevirmişken sizler daha ne zamana kadar onları görmezden geleceksiniz? Artık gayrete gelip yardımları Gazze’ye ulaştırın. Yaralılara ilaç ve diğer tıbbi ihtiyaçların ulaştırılmaması daha büyük bir felaketi doğuracaktır.” Şeklinde konuştu. 

İslam ülkelerinin yöneticilerine çağrı

İsrail’in ve siyonistlerin Gazze’yi her yönden kuşattıklarını belirten Türk,

“Gazze muhasara altında, Kudüs’te kuşatma var. Siyonist Yahudiler hemen her gün Mescid-i Aksa’ya baskınlar düzenliyor. Müslümanlar Aksa’ya giremiyor. Eğer siz, İslam ülkelerini idare edenler, gayrete gelip dünya müstekbirlerine başkaldırırsanız bütün Müslümanların, vicdan sahiplerinin takdirini, muhabbetini kazanacaksınız. Her şeyden önemlisi de Allah rızasına kavuşacaksınız. İzzet ve şeref, Allah’ın ve O’na inanan Mü’minlerindir. Buna sahip olmak, kıyamete kadar hayırla yâd edilmek sizin elinizdedir.” İfadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.