DOLAR
32,5559
EURO
34,9352
ALTIN
2.442,90
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
20°C
Advert

NEMRUDİ ZİHNİYET DAİMA İBRAHİMİ ZİHNİYETE DÜŞMANDIR

20.10.2021 22:41 | Son Güncellenme: 23.11.2021 22:43
437
A+
A-

﴾ Ey iman edenler! Sizden olmayanları sırdaş edinmeyin, onlar size kötülük yapmaktan geri durmazlar, sıkıntıya düşmenizi isterler. Onların ağızlarından nefret taşmaktadır; kalplerinin gizlediği ise daha büyüktür. Gerçekten size delilleri açıklamışızdır, eğer düşünüyorsanız!

Size gelince, bakın siz onları seviyorsunuz, ama onlar sizi sevmiyorlar. Siz kitabın tamamına inanıyorsunuz; onlar sizinle karşılaştıkları zaman “inandık” diyorlar; yalnız kaldıklarında ise size karşı öfkelerinden parmaklarını ısırıyorlar. De ki: “Öfkenizden çatlayın!” Şüphesiz Allah kalplerde olanı bilmektedir.

Size bir iyilik gelirse bu onları üzer, ama başınıza bir kötülük gelse buna sevinirler. Eğer sabreder ve sakınırsanız, onların tuzağı size hiçbir zarar vermez. Allah onların yaptıklarını çepeçevre kuşatmıştır.} ALİ İMRAN 118-120

Yukarıdaki ayetlerin mealinden de net olarak anlaşılmaktadır ki Nemrudi zihniyete sahip olanlar hiçbir zaman İbrahim’i ve onun yolundan gidenleri sevmezler. Onlara hep düşmandırlar. Fırsat buldukça da vahşice, hunharca, her çeşit düşmanlığı yaparlar.

Hz. İbrahim’i ateşe atan Nemrut’un zihniyeti neyse, mazlum müminleri ateş hendeklerine atan Ashabı Uhdud’un da zihniyeti odur. Zalim Firavunun zihniyeti ile Mekke Müşriklerinin zihniyeti arasında bir fark yoktur. Hatta kardeşini katleden Kabil ile Kardeşleri Yusuf’u kuyuya atan İsrail oğulları aynı zihniyette olduğu gibi, Mısır’daki İhvan’ı Müslim’e Zulmü reva gören Sisi ile Kurban eti dağıtırken katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarna bu zulmü yapanlar arasında da bir fark bulamazsın.

Zulmün rengi, zamanı ve mekanı ne olursa olsun, altında yatan sebepler hep birdir. Kin, hased(çekememezlik), kibir(kendini büyük karşındakini küçük görme) ve dünyanın hakimiyetini elde etme çabası veya zulüm ile elde ettiğinin elinden çıkma korkusu…

Yasin Börü ve arkadaşlarını katleden zihniyet bugün de onlara terörist demişler. Bu zaten normaldir. Acaba onlardan merhamet bekleyenler mi var?

Peki bu zihniyette olanlardan merhamet beklenir mi? Tabi ki hayır.  Üstat Bediüzzaman’ın şu sözü ne kadar da güzel açıklıyor;(Aç bir canavara karşı muhabbet göstermek, onun merhametini değil iştahını açar. Hem de seni parçalarken kullandığı dişin ve tırnağın kirasını ister.)

ETİKETLER: ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.