DOLAR
33,9957
EURO
37,7343
ALTIN
2.730,95
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
37°C
Diyarbakır
37°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
37°C
Salı Az Bulutlu
38°C
Çarşamba Açık
35°C
Perşembe Açık
37°C
Advert

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu: Artık ihtiyaç yok gibi bir durumun içine asla düşmemeliyiz

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu: Artık ihtiyaç yok gibi bir durumun içine asla düşmemeliyiz
A+
A-

HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, Kahramanmaraş’ta depremzedeleri ziyaret ettikten sonra, açıklamalarda bulunarak; “Ramazan’ı Şerif ile ilgili hem kent merkezinde hem kırsal bölgelerde kuru gıda, kahvaltılık ve benzeri hususlar ile ilgili ihtiyaçlar var. Ramazan ayında biraz daha farklı bir çalışma planı ortaya konulması gerekiyor. dedi.

HÜDA PAR, depremin ilk anlarından itibaren, depremzedelerle bir araya gelmeye devam ediyor.

HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, Genel İdare Kurulu Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu ve beraberindeki heyet, Kahramanmaraş’ta depremzedeleri ziyaret etti.

HÜDA PAR heyetinin İlk durağı, çadır kent sakini depremzedeler oldu.


Çadır kentteki depremzedelerle bir araya gelen HÜDA PAR heyeti, depremzedelerin sorun ve sıkıntılarını dinledi, acılarını paylaştı ve geçmiş olsun temennisinde bulundu. Heyet, depremzedelerin sorun ve sıkıntılarının çözüme kavuşması için, gerekli mercilerle görüşüleceğini belirtti.

Öte yandan, HÜDA PAR heyeti, depremzedelere her türlü hizmeti sunan, sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere, yetkili kurumlarla da görüşmelerine devam ediyor.

Bu kapsamda, HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu ve Genel İdare Kurulu Üyesi Tanrıkulu;  Umut Kervanı Vakfı, Yetimler Vakfı, IHO EBRAR ve Avrupa Yetim Eli’ni ziyaret etti. HÜDA PAR heyeti yetkililerden yaptıkları hizmetler hakkında bilgi aldı.

Kahramanmaraş’ın şehir merkezi ve birçok ilçelerinde mağdur depremzedelere ulaşıldı. Ancak bazı depremzedeler kırsal kesimlerde ve en ücra bölgelerde olunca, onlara ulaşmak zor oldu.

HÜDA PAR heyeti, ulaşmanın zor olduğu, kimsenin pek uğramadığı kırsal bölgelere giderek, depremzedeleri ziyaret etti.

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu, Merkez Dulkadiroğulları kırsal mahallelerini ziyaret ederken, Tanrıkulu’da Türkoğlu ilçesindeki kırsal köy ve mahalleleri ziyaret etti.

Tanrıkulu ve beraberindeki heyet, Türkoğlu ilçesine bağlı, Şekeroba, Fatih, Beyoğlu, Cumhuriyet, Akçalı, Büyükimalı ve Küçükimalı köylerini ziyaret ederek buradaki depremzedelere geçmiş olsun temennilerinde bulundu. Tanrıkulu, ayrıca bu köylerde çadırlarda yaşamlarını sürdüren depremzedeleri de ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi. Daha sonra muhtarlarla bir araya gelen Tanrıkulu, muhtarlardan yaşanan sorun ve sıkıntılarda yapılabilecekler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu ve beraberindeki heyet ise Merkez Dulkadiroğlu ilçesindeki kırsal; Elmalılar, Çokyaşar, Kuyumcular, Küpelikız, Öksüzlü, Tevekkeli ve Kocalar kırsal mahallelerini ziyaret etti. Emiroğlu, depremzedelerin sorun ve sıkıntılarını dinledi, geçmiş olsun temennisinde bulundu. Daha sonra muhtarlarla bir araya gelen Emiroğlu, muhtarlardan yapılabilecekler konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Emiroğlu ve beraberindeki heyet, Kahramanmaraş merkezde kurulan Umut Kervanı aşevini ve sağlık kabini ziyaret ettik. Emiroğlu, depremzedelere hizmet eden Umut Kervanı çalışanlarını ve sağlık ekibini can-u gönülden tebrik etti.

Emiroğlu, daha sonra Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Cellaletin Güvenç’le bir araya gelerek kırsal bölgelerdeki depremzedelerin sorun ve sıkıntıları hakkında durum değerlendirmesi yaptı, yapılabilecek hizmetler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu yaptığı ziyaret ve temaslar sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayarak önemli açıklamalarda bulundu.

“Depremin ilk günlerinden itibaren deprem bölgelerindeyiz”

Depremin ilk anlarından itibaren depremzedelerle bir araya geldiklerini anımsatan Emiroğlu, “Malumunuz biz depremin ilk günlerinden itibaren deprem bölgelerindeyiz. Bendeniz daha çok arkadaşlarımla beraber Kahramanmaraş bölgesinde çalışmaları yürütüyoruz. Daha önceki ilk günlerde malumunuz arama kurtarma çalışmalarına yoğunlaşılmıştı takip eden günlerde biz Kahramanmaraş’ın bütün ilçelerini tek tek gezdikoradaki sorunları yerinde tespit edip ilgililerle beraber bunu çözme bunu çözme kavuşturma adına çalışmalar yürüttük ve devam ediyoruz. Son iki haftadır daha çok kırsal mahallelerde çalışmalar yürütüyoruz.” dedi.

Depremin büyük hasar bıraktığı Kahramanmaraş’ta yaptıkları çalışmalara değinen Emiroğlu, “Bu bağlamda oluşturduğumuz yedi ekiple Kahramanmaraş’ın il genelinde bütün ilçelerde kırsal mahallelerde temaslar ve ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar 120 kırsal mahallede ekiplerimiz ziyaretler gerçekleştirdi, temaslarda bulunuldu. Oradaki yetkililerle, muhtarlarla, vatandaşlarla birebir yüz yüze görüşmelergerçekleştirdik ve bu çalışmalarımız devam ediyor. Buradaki amaç şudur; olabildiğince meseleyi sorunları yerinde tespit etmek ve bunlarla ilgili ihtiyaçları bizim yapabileceğimiz bir şeyse kendimiz onu gidermek, ilgili kurumlara taalluk eden meselelerle ilgili de bunları ilgililere ulaştırıp bu sürecin daha hızlı bir şekilde normale döndürülmesi adına çalışmalar yürütmek. Şimdi bu bağlamda her geçen gün biraz daha aslında ilerleme olduğunu kaydedebiliriz.” ifadelerini kullandı.

“Çok şükür o ilk şok atıldı şu anda bazı sorunlar aşıldı, ama devam eden problemler var”

Enkaz çalışmalarının kırsal kesimlerde de tamamlanması gerektiğini belirten Emiroğlu, “Çok şükür o ilk şok atıldı şu anda bazı sorunlar aşıldı, ama devam eden problemler var. Bunlardan en dikkat çekeni şehir merkezinde enkaz kaldırıma çalışmaları devam ediyor. Ancak kırsal bölgelerde henüz bu çalışma tam olarak başlatılabilmiş değil. Bizim ziyaret ettiğimiz köylerde kısmi olarak yani bazı köylerde bu çalışmaların birkaç gündür başladığına dair dair bilgiler verildi. Ama henüz hiç uğraşılmayan, enkazına dokunulmayan, çok sayıda mahallemiz mevcut. Bir kere vatandaşlarımızın ve oradaki muhtarların talebi enkaz kaldırma işleminin ivedilikle tamamlanması yönünde bu sürecin daha hızlı bir şekilde yürütülmesini talep ediyorlar.” şeklinde konuştu.

“Yoğun bir çadır talebi var”

“Öte taraftan barınma ile ilgili sorunlar geçen haftaya göre biraz daha azalmış görünüyor.” diyen Emiroğlu, “Ama yine çadır talepleri var. Biz bunları tek tek not alıyoruz. O köyün ismi ile muhtarın iletişim numarası ile de köydeki taleple birlikte bunları not alıyoruz ve bunları takip ediyoruz. Yoğun bir çadır talebi var onu ifade etmiş olalım.” dedi.

Hasta vatandaşlarımızın konteyner talepleri var”

Depremzedelerin bazı sorun ve sıkıntılarını paylaşan Emiroğlu, temiz suya ulaşma yönünde sorun ve sıkıntıların henüz çözülmediğini söyledi.

Temiz suya ulaşma ve hasta depremzedelerin konteyner taleplerinin olduğunu belirten Emiroğlu, “Bazı köylerde de hasta vatandaşlarımız var. Bunların çadırda barınmalarıhaliyle biraz sorun olabiliyor. O açıdan konteyner talepleri var. Bunlar tabii çok yüksek sayıda değil bunları da inşallah takip edeceğiz. Yine kırsal mahallelerde bazı köylerimizde içme suyu ile ilgili sorunlar var. Aslında Kahramanmaraş genelde de içme suyu ile ilgili bir problem var. Bununla ilgili henüz içme sularının kullanılabilmesi ile ilgili sağlık bakanlığı tam olarak onay verebilmiş değil. Bu suyu kullananlar da bunu kaynatarak bir şekilde kullanmaya çalışıyorlar. Kırsal bölgelerde de böyle bir sorun olduğu yönünde bize bilgi verildi onu da ifade etmiş olalım.” dedi.

“Tarım ve hayvancılıkla uğraşan depremzedelerin talepleri var”

Kırsal bölgede tarım ve hayvancılıkla uğraşan depremzedelerin sorun ve sıkıntılarını paylaşan Emiroğlu, “Malumunuz bu bölgede kırsal mahallelerde oturan vatandaşlarımız yoğunluklu olarak tarım ve hayvancılıkla uğraşıyorlar. Bu konu ile ilgili de bazı sorun ve sıkıntılar var talepler var. Özellikle enkaz kaldırma işlemleri henüz tamamlanmadığı için traktörleri veya tarım araçları enkazın altında olan vatandaşlarımızın bu konuda sıkıntıları var. Enkazkaldırma işlemini kendileri kendi imkanlarıyla yapamıyorlar haliyle, dolayısıyla bunların ivedilikle tespit edilip bu tarım araçlarının ve traktörlerin bu şekilden enkaz altında olan diğer araç gereçlerin bir an önce oradan çıkarılması lazım. Bununla birlikte vatandaşların tarımla ilgili hayvancılıkla ilgili; yem, tohum, zirai ilaç gibi konularda ihtiyaçları var. Onlarla ilgili de hızlı bir çalışma yapılması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Kırsal bölgelerdeki depremzedelerin söz konusu sorun ve sıkıntılarının çözülmesi gerektiğini belirten Emiroğlu, “Biz başından beri hep şunu söyledik; özellikle tarım ve hayvancılık son derece önemli stratejik bir alandır. Bunlarla ilgili ciddi tedbirler almak lazım. Evet kalıcı konutlara belki zaman alabilir, bir yıl, belki daha fazla bir süre olabilir, ama vatandaşların bu bölgeyi terk etmemesi adına, en azından bu tedbirlerin alınması gerekiyor. Eğer hayvancılık ve tarım ile ilgili sorunlar giderilemezse vatandaşlar ve bütün bir bölgeciddi bir sıkıntı yaşayabilir, bunu özellikle ifade etmiş olalım.” dedi.

“Depremzedelerin manevi olarak da bazı talepleri var”

Depremzedelerin maddi sorunlarının çözülmesi ile birlikte manevi istek ve taleplerinin olduğuna dikkati çeken Emiroğlu, “Tabii bu maddi taleplerin dışında vatandaşların manevi olarak da aslında bazı talepleri var. Kimi kırsal bölgelerde devlet yetkililerinin ilgililerin kendilerini çok fazla ziyaret etmediklerini hatta bazı yerlere kimsenin pek uğramadığını, ifade ediyorlar. Bunu da özellikle ifade etmemiz lazım. Yani ana hatlarıyla ifade edecek olursak enkaz kaldırma işlemi ile ilgili hızlı bir çalışma yapılması lazım. Çadır ihtiyaçları var bunların ivedilikle giderilmesi gerekiyor. İçme suyu sorunu var tarım ve hayvancılıkla ilgili vatandaşların talepleri var.” dedi.

“Ramazan ayında tabii ki biraz daha farklı bir çalışma planı ortaya konulması gerekiyor”

Ramazan ayına sayılı günler kaldığını ve depremzedelerin Ramazan ayına has bazı ihtiyaçlarının olacağını belirten Emiroğlu, “Bir de malumunuz Ramazan arefesindeyiz önümüzdeki birkaç gün içerisinde Ramazan’ı Şerife inşaallah dahil olacağız. Ramazan’ı Şerif ile ilgili hem kent merkezinde hem kırsal bölgelerde kuru gıda kahvaltılık ve benzeri hususlar ile ilgili ihtiyaçlar var. Biz şu anda Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesi Doğukent mahallesindeyiz. Burada Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, İHO-EBRAR ve Yetimler Vakfı’nın birlikte kurduğu bir aşevi var. Bu aşevinin koordinasyon merkezindeyiz şuanda. Buradaki kardeşlerimizde günde 15-20 bin kişiye sıcak aş veriyorlar.Ramazan ayında tabii ki biraz daha farklı bir çalışma planı ortaya konulması gerekiyor. İftar ve sahurlarla ilgili vatandaşlarımızın iaşesi için onların beslenmeleri için daha sağlıklı bir süreç işletilmesi gerekiyor. Bu açıdan hem temel ihtiyaç maddelerinden kuru gıdaya ciddi ihtiyaç var. Bunun dışında dediğim gibi kahvaltılık ürünlere ihtiyaç var. Yanı sıra iç giyim ve hijyen malzemesi ile ilgili talepler var.” ifadelerini kullandı.

Hayırseverlere ve ilgili kurumlara sesleniyorum: Ramazan’da depremzedeleri unutmayalım!”

Ramazan ayında depremzedelerin unutulmaması gerektiğini belirten Emiroğlu, hayırseverlere ve ilgili kurumlara çağrıda bulundu.

“Buradan ben hem hayırseverlere hem de ilgili devlet kurumlarına ve sivil toplum kuruluşlarına, bu konuda bir hassasiyet ve bir duyarlılık çağrısı yapmak istiyorum.” diyen Emiroğlu, “Lütfen Ramazan ayı, Ramazan’ı Şerif’in hürmetine; henüz daha yaralar sarılmadı, henüz insanlar kalıcı bir barınmaya kavuşturulamadı, dolayısıyla bu sürecin mutlaka hassasiyetle takip edilmesi gerekiyor.’ şeklinde konuştu.

“Artık ihtiyaç yok gibi bir durumun içine asla düşmemeliyiz”

Yaraların tam sarılmadan, hayat normale dönmediği sürece depremzedelerin ihtiyaçlarının olduğunu anımsatan Emiroğlu, “Her şey tamamlandı artık ihtiyaç yok gibi bir şeyin, birdurumun içine asla düşmemeliyiz. Mutlaka deprem bölgesindeki bütün kardeşlerimize sadece Maraş için söylemiyorum, bütün bölgelerle ilgili benzer sıkıntılar var burayı unutmayalım. Lojistik destekte mutlaka bulunalım.İnşallah bu süreci hep beraber atlatırız. Özetle benim ifade edebileceğim bunlar. Biz inşallah bunlar selamete erene kadar bu bölgede olmaya devam edeceğiz. Kardeşlerimizle, teşkilatlarımızla beraber hayat biraz daha normale dönene kadar, inşallah burada çalışmalarımızı hizmetlerimizi sürdürmeye gayret edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.