DOLAR
32,4281
EURO
34,8195
ALTIN
2.430,39
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
28°C
Diyarbakır
28°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Advert

Bismil’de husumetli ailelerin arazilerinin hasadı için Kaymakam ve Kanaat Önderleri seferber oldu

Bismil’de husumetli ailelerin arazilerinin hasadı için Kaymakam ve Kanaat Önderleri seferber oldu
19.06.2023 14:28
542
A+
A-

Bismil İlçesinde 9 kişinin hayatını kaybettiği Serçeler Köyünde arazilerin hasadının zamanında yapılması için Bismil Kaymakamı ve Kanaat Önderleri Derneği öncü oldu, biçerdöverler ile hasat başladı.

Yaklaşık 10 bin dönüm buğday, arpa ve mercimek ekili araziler biçerdöverler hasat edilmeye başlandı.

İki tarafa ait ekili arazilerin biçilmesi için Bismil Kaymakamlığı ve Bismil Kanaat Önderleri Derneği’ne öneri sunuldu, sunulan öneri üzerine Bismil Kaymakamı Enver Hakan Zengince başkanlığında Kanaat Önderleri ile beraber toplantı yapıldı.


Durak LİDAŞ’ta yapılan toplantıya, Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Enver Hakan Zengince, Ak Parti İlçe Başkanı Veysel Yağmur, Bismil Kanaat Önderleri Derneği Başkan Yardımcıları Ahmet Çelebi, Ramazan Doğan ve Hasan Tanrıkulu, Kanaat Önderleri Derneği Genel Sekreteri Nufer Şen, Kanaat Önderleri Barış Heyeti A Gurubu Başkanı Ali Bilmez ile B Grubu Başkanı Molla Musa Kılıç ve Ziraat Odası Başkanı Mehmet Arslan katıldı.

Toplantıda, ailelerin daha fazla mağdur olmaması için mahsullerin zamanında biçilmesi gerektiği ve bu konuda inisiyatif alınması gerektiği konuşuldu. Alınan karar doğrultusunda Kanaat Önderleri’nden yetkili olan 4 kişinin görevlendirilmesi ve tarlaların biçilerek mahsullerin ya da gelirlerinin LİDAŞ yolu ile hak sahiplerine teslim edilmesi kararlaştırıldı. Molla Musa Kılıç, Abdullah Bahar, H. Abdullah Durak ve Genel Sekreter Nufer Şen bu görev için gönüllü olarak vazife aldı.

Öneri ailelere sunuldu

Bismil Kaymakamı Enver Hakan Zengince ve Kanaat Önderleri tarafından oluşturulan heyet, arazilerin biçerdöverler ile biçilmesi ve mahsullerin ailelere teslim edilmesi önerisini iki aileye de sundu. İki taraf da öneriyi memnuniyetle karşıladı.

Bu sabah itibari ile hasat başladı

Önerinin iki köy tarafından da kabul edilmesi ile tarlaların hasadı bu sabah erken saatlerde başladı. Toplam 9 biçerdöver iki tarafa ait tarlaların biçilmesi için köye gönderildi.

Jandarmanın güvenlik önlemleri altında hasat yapılacak

Tarlaların hasadının sorunsuz bir şekilde yapılması için Diyarbakır Jandarma Alay Komutanlığı ve Bismil İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri seferber oldu. Köyde hasadın yapılacağı tarlalarda geniş güvenlik önlemleri alındı, hasat işlemleri geniş güvenlik önlemlerinin altında güvenle sürdürülüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.